Titel Waardering Bekeken
lieveling, doet sterven pijn
 
1.545x
hun echo's sterven nooit
 
1.432x
mijn hard dat viel op jou.
 
1.304x
Langzaam verlies ik jou
 
1.280x
Het is toch fijn als iemand van je houdt?
 
2.356x
De manier waar op...
 
1.559x
Speechless
 
1.839x
Valse liefde en teleurstelling
 
1.575x
Ik zie het voor me
 
2.343x
vergane tijden
 
795x
Grote liefde
 
952x
Pijn
 
1.156x
Waarom
 
949x
Dilemma
 
1.301x
Dertig jaar
 
1.087x
ik mis ons
 
1.877x
ik wil je terug
 
1.757x
Afstandsrelatie
 
5.561x

Ga naar pagina:Liefdesverdriet gedichten

Helaas kunnen er ook verdrietige kanten aan een relatie en/of verliefdheid zijn. Er gebeurt iets tussen de partners waardoor de relatie wordt verbroken. Dit is vaak een ontzettend pijnlijke beslissing. De heftige emoties die je kan ervaren horen bij het proces waar je door moet, maar dat maakt het daarom niet minder triest. Liefdesverdriet is een hele pijnlijke en onaangename ervaring. Liefdesverdriet gedichten kunnen wat troost bieden en helpen in het verwerkingsproces. En ook geven ze hoop dat het op een dag beter zal gaan. En dat je de liefde langzaam weer zal toelaten in je hart.

De schrijvers van de gedichten hebben vaak zelf ook liefdesverdriet ervaren. Door zinnen te laten rijmen kunnen ze hun gevoelens beschrijven en het verdriet van zich afschrijven. Gedichten maken kan helpen in het verwerkingsproces. Het is een goede therapie om je hoofd leeg te schrijven op papier en je schrijfsels te verwerken tot een gedicht. Soms is het moeilijk om je gevoel goed onder woorden te brengen. Er kunnen spreuken zijn die je kunt gebruiken om aan vrienden te laten lezen wat je voelt. Ze kunnen dan op de juiste manier hun vriendschap tonen. Vrienden zijn heel erg belangrijk in zulke trieste periodes, ze helpen je erdoor heen.

In deze verdrietige periode kunnen liefdes teksten pijnlijk zijn om te lezen. Maar misschien heb je daarnaast ook nog de hoop dat je op een dag weer gewoon verliefd kan zijn. Dat er een moment komt dat je weer liefdesgedichten kan lezen en liefdes quotes kan gebruiken zonder die pijn te voelen. Dat je opnieuw met een fijn gevoel naar een huwelijk kan gaan en dat het liefdesverdriet langzaam maar zeker aan het slijten is, tot er op het juiste moment een nieuwe liefde komt. Zo kun je stilaan alles een plekje geven en weer vooruit kijken. Het lezen van deze gedichten brengt troost en doet je tegelijk liefde ervaren.

Gemiddelde score

 
(4.09)


Aantal stemmen

457

Aantal gedichten

338